2012-10-25 11:58:34• hírek • MTI/ Kocsis Zoltán

Megismételné a három héttel ezelőtti eredményt a Vidi és a Steaua

Jelentős lépést tenne az európai kupatavasz felé a Videoton és a Steaua, ha meg tudná ismételni az Európa Liga csoportkörének másik fordulóbeli eredményeit. Akkor a székesfehérváriak a portugál Sporting Lisszabont (3-0), a bukarestiek pedig a dán Köbenhavnot (1-0) győzték le odahaza. Most a svájci Baselt illetve a norvég Moldét fogadják.

Paulo Sousa vezetőedző ugyanolyan koncentrált játékot vár a Videoton labdarúgóitól az FC Basel ellen, mint amilyet három hete a portugál Sporting Liszabon 3-0-s legyőzése alkalmával mutattak.

Alexander Frei az egyik leggólerősebb játékos a svájci bajnokságban, egy ilyen futballistát elkerülni mindig kedvező - utalt sajtótájékoztatóján a portugál tréner arra, hogy Freit egy meccsre eltiltotta az európai szövetség, mert lekésett egy doppingellenőrzést. A Basel jó erőkből áll, képes uralni a játékot, remekül alkalmazza a ritmusváltásokat - folytatta Sousa, hozzátéve: a Videoton számít esélytelenebbnek annak ellenére, hogy a csoportállás szerint a továbbjutást érő második helyen áll.     Kiemelte, már az önmagában nagy dolog, hogy csapata túljutott a selejtezős szakaszon.

"Mindenki győzelmi kényszerben játszik ellenünk, de mi képesek vagyunk arra, hogy ne szenvedjünk vereséget. Ezúttal több időnk volt felkészülni erre a mérkőzésre, mint korábban. Lehetőség nyílt teljes intenzitású edzéseket végezni, valamint a regenerálódásra is maradt időnk" - mondta Sousa.

A szakember úgy vélekedett, hogy nagyon nehéz lesz ugyanazt véghez vinni, mint a Sporting ellen, hiszen más ellenfél más játékosokkal és más játékstílussal vár a Videotonra. Szerinte a Basel sokkal kiegyensúlyozottabb együttes a portugálnál.

Erős csapatnak nevezte a Videotont sajtótájékoztatóján az FC Basel vezetőedzője, Murat Yakin. "Nagy várakozással tekintek a találkozó elé, a lehetőségekhez képest felkészítettem a csapatot, hogy jó eredményt éjen el. Erős riválissal kell futballoznunk, de bízom benne, hogy jól fogunk játszani" - mondta Yakin, akit a múlt héten neveztek ki vezetőedzővé.

Bemutatkozása nem sikerült jól: a Basel vasárnap egygólos vereséget szenvedett a Luzern vendégeként, így 13 fordulót követően 21 pontjával csak negyedik a bajnokságban.

Kiemelte, jelenleg nincs olyan futballista a keretében, aki teljes mértékben helyettesíteni tudná Freit. "Ebben a csoportban sok minden lehetséges, bárki le tud győzni bárkit. Az az elvárásunk, hogy csoportelsők legyünk" - tette hozzá.

Jó esélye van a csoportelsőségre a Steauának is, főleg, ha csütörtökön hazai pályán sikerül legyőznie a Moldét. A norvégokat előzetesen a csoport leggyengébb tagjának tartották, ám a Stuttgart legyőzése jelzi: igenis számolni kell velük. A kérdés csak az, mennyire koncentrálnak az EL-re, miközben odahaza vérre menő küzdelmet folytatnak bajnoki címük megőrzéséért. Jelenleg 52 ponttal holtversenyben állnak az élen a Rosenborggal, ám a Strömsgodset is csak három ponttal van lemaradva.

A bajnoki szereplést figyelembe véve elsősorban két emberre, a 12 gólos elefántcsontparti Davy Anganra valamint a 8 gólos Jo Inge Bergetre kell figyelnie a román védelemnek. A korábbi legendás Manchester United-csatár, Ole Gunnar Solskjær egy összeszokott társaságra építi a csapat sikereit, nem véletlen, hogy tíz olyan játékos is van, aki az eddigi 26 forduló alatt legalább hússzor pályára lépett.

Önbizalommal telve várhatja a mérkőzést a Steaua is, amely a stuttgarti döntetlen és a Köbenhavn legyőzése után első helyen áll a csoportban. Szintén élen áll a csapat a román bajnokságban is, előnye 13 pont a címvédő CFR előtt. Ráadásul jelentősebb hiányzó sem okoz fejfájás Laurentiu Reghecampf edzőnek.

Ami a többi meccset illeti, Huszti Szabolcs csapata, a Hannover egy-egy győzelemmel és döntetlennel kezdte a csoportkört, s négy pontjával vezeti négyesét. A német bajnokságban hatodik helyen álló együttes a papírforma alapján a csütörtöki meccs után is az élen maradhat, ugyanis a svéd rivális egyetlen ponttal az utolsó a csoportban.

A Bundesligában vasárnap fontos győzelmet aratott, s ezzel 12. stuttgartiak számára csütörtökön kötelező a három pont begyűjtése. Hajnal Tamás csapata sereghajtó jelenleg a csoportjában, s egy esetleges vereség csaknem kilátástalan helyzetbe sodorná a gárdát.

A Lencse Lászlót foglalkoztató izraeli Hapoel Kiryat Shmona a Sparta Praha otthonában játszik a harmadik fordulóban, melyben a címvédő Atlético Madrid a portugál Académicát fogadja.

A fordulóban több kiemelkedő rangadót is játszanak. Ilyen az A csoportban a Liverpool - Anzsi, A C-ben a Mönchengladbach - Marseille vagy az I-ben a Lyon-Bilbao.

Európa Liga, csoportkör, 3. forduló:
G csoport:
Videoton FC-Basel 20.00 Story4
Genk -Sporting Lisboa 20.00

A csoport:
FC Liverpool -Anzsi 22.05 DigiSport2.hu, DigiSport3.ro, DolceSport2
Young Boys -Udinese 22.05
Az állás:  1. Anzsi Mahacskala 4 p., 2. Udinese 4p., 3. FC Liverpool 3p., 4. Young Boys 0p.

B csoport:

Atlético Madrid -Académica Coimbra 22.05
Hapoel Tel-Aviv -Plzen 22.05
Az állás: 1. Atlético Madrid 6 p., 2. Plzen 3p., 3. Academica 1p., 4. Hapoel Tel Aviv 1p.

C csoport:
Borussia Mönchengladbach -Olympique Marseille 22.05
AEL Limasszol -Fenerbahce 22.05
Az állás: 1. Marseille 4 p., 2. Fenerbahce 4p. , 3. Mönchengladbach 1p., 4. AEL Limasszol 1p.

D csoport:
Newcastle United -FC Bruges 22.05
Marítimo -Girondins Bordeaux 21.05
Az állás: 1. Newcastle 4 p, 2. Bordeaux 3p, 3. FC Bruges 3p, 4. Marítimo 1p.

E csoport:
Steaua Bucuresti -Molde 22.05 ProTV, DigiSport1.ro, DolceSport2
VfB Stuttgart -FC Köbenhavn 22.05 DigiSport1.hu, DigiSport2.ro
Az állás: 1. Steaua 4 p, 2. Molde 3p, 3. Köbenhavn 3p, 4. VfB Stuttgart 1p.

F csoport:
PSV Eindhoven -AIK Solna 22.05
Dnyipro -Napoli 22.05
Az állás: 1. Dnyipro 6 p., 2. SSC Napoli 3p., 3. PSV 3p., 4. AIK Solna 0p.

H csoport:
Rubin Kazany -Neftci 19.00 DigiSport1.ro, DolceSport1
Internazionale -Partizan Beograd 20.00 DigiSport1.hu, DigiSport2.ro,
Az állás: 1. Internazionale 4 p., 2. Rubin Kazany 4p., 3. Neftci 1p., 4. Partizan Beograd 1p.

I csoport:
Sparta Praha -Hapoel Kiryat Shmona 20.00
Olympique Lyon -Athletic Bilbao 20.00 DigiSport2.hu, DigiSport3.ro
Az állás: 1. Lyon 6 p, 2. Sparta Praha 3p., 3. Hapoel Kiryat Shmona 1p., 4. Athletic Bilbao 1p.

J csoport:

Panathinaikosz -Lazio 20.00
Maribor -Tottenham Hotspur 20.00
Az állás: 1. Lazio 4 p, 2. Maribor 3p., 3. Tottenham 2p., 4. Panathinaikosz 1p.

K csoport:
Rosenborg -Metaliszt Harkiv 20.00
Rapid Wien -Bayer Leverkusen 20.00
Az állás: 1. Metaliszt Harkiv 4 p, 2. Leverkusen 4p., 3. Rosenborg 3p., 4. Rapid Wien 0p.

L csoport:
Helsingborg -Hannover 96 20.00
Levante -Twente 20.00
Az állás: 1. Hannover 4 p. 2. Levante 3p., 3. Twente 2p., 4. Helsingborg 1 p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: